✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES
Ez egy igazán hedonista és mentes desszert, érdemes tenni vele egy próbát. Második alkalommal már garantáltan dupla adagot készítünk belőle.
Elkészítési idő: 55 perc + hűtés
Hozzávalók a babapiskótához:
2 tojás
1 csipet só
3 dkg eritrit
6 dkg zöldbanánliszt (vagy zabpehelyliszt)
1 tk. sütőpor
A krémhez:
3 dl sűrű kókusztej (pl. Aroy-D, Real thai, Delcoco, Cocomas)
8 g étkezési zselatin
2 tojás
1 csipet só
5-6 dkg eritrit
1,5 dkg kókuszliszt
és még:
2 frissen főzött espresso
2 ek. holland vagy szerencsi kakaópor
2 ek. dió durvára vágva
2 ek. rum(aroma)
ELKÉSZÍTÉS / BABAPISKÓTA:
1. Válasszuk szét a tojásokat, verjük kemény habbá a fehérjét egy csipet sóval és 1 ek. eritrittel.
2. A sárgáját a maradék eritrittel kavarjuk habosra, és adjuk a tojásfehérjéhez.
3. A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd több részletben finoman adjuk a tojáshabhoz, hogy valamennyire megmaradjon a légies állaga is.
4. Ha van babapiskóta sütőformánk, egy kiskanál segítségével töltsük bele a krémet, ha nincs, akkor egy széles sütőlemezre habzsákból nyomjunk ki hasonló formát, vagy végső esetben vékony, egyenletes rétegben kend fel a tésztát (és sülés után vágjuk fel csíkokra).
5. 170 fokra előmelegített sütőben légkeverés fokozaton kb. 15 percig süssük a babapiskótát, majd hűtsük ki.
ELKÉSZÍTÉS / KRÉM:
1. A kókusztej felét langyosítsuk fel és keverjük el benne alaposan a zselatint.
2. A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá.
3. A maradék kókusztejet mérsékelt tűzön langyosítsuk fel, adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük el benne addig, amíg még nem forr fel 100 fokra a tej - így nem fog kicsapódni a tojás sem -, majd adjuk hozzá az eritritet és a kókuszlisztet és főzzük krémesen sűrű állagúra.
4. Hagyjuk kissé kihűlni, keverjük hozzá a zselatinos keveréket, majd forgassuk hozzá nagy, kanalazó mozdulatokkal a tojásfehérje habot is.
5. Kóstoljuk meg, ha szükséges, édesítsük még.
ÖSSZEÁLLÍTÁS:
1. A babapiskótát öntözgessük meg a kávéval és a rummal/rumaromával, és poharakba töltve rétegezzük őket: először a krémet töltsük a pohárba, aztán egy réteg babapiskótát, majd egy réteg krémmel zárjuk a sort.
2. Tegyük hűtőbe min. 3-4 órára. Tálalás előtt szitáljunk rá kakaóport és szórjuk meg a megpirított dióval.
MÉG TÖBB egészséges és mentes recept és ötlet
ITT és
ITT