Gasztro magazin

Tiramisu - Mentes Konyha Posta Renivel

2020.01.18. I 11:14
✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES
Ez egy igazán hedonista és mentes desszert, érdemes tenni vele egy próbát. Második alkalommal már garantáltan dupla adagot készítünk belőle. 
Elkészítési idő: 55 perc + hűtés

Hozzávalók a babapiskótához: 
2 tojás
1 csipet só
3 dkg eritrit
6 dkg zöldbanánliszt (vagy zabpehelyliszt)
1 tk. sütőpor
 
A krémhez:
3 dl sűrű kókusztej (pl. Aroy-D, Real thai, Delcoco, Cocomas)
8 g étkezési zselatin
2 tojás
1 csipet só
5-6 dkg eritrit
1,5 dkg kókuszliszt
 
és még:
2 frissen főzött espresso
2 ek. holland vagy szerencsi kakaópor
2 ek. dió durvára vágva
2 ek. rum(aroma)
 
 
ELKÉSZÍTÉS / BABAPISKÓTA: 

1.      Válasszuk szét a tojásokat, verjük kemény habbá a fehérjét egy csipet sóval és 1 ek. eritrittel. 

2.      A sárgáját a maradék eritrittel kavarjuk habosra, és adjuk a tojásfehérjéhez.

3.      A lisztet és a sütőport keverjük össze, majd több részletben finoman adjuk a tojáshabhoz, hogy valamennyire megmaradjon a légies állaga is. 

4.      Ha van babapiskóta sütőformánk, egy kiskanál segítségével töltsük bele a krémet, ha nincs, akkor egy széles sütőlemezre habzsákból nyomjunk ki hasonló formát, vagy végső esetben vékony, egyenletes rétegben kend fel a tésztát (és sülés után vágjuk fel csíkokra).

5.      170 fokra előmelegített sütőben légkeverés fokozaton kb. 15 percig süssük a babapiskótát, majd hűtsük ki. 

 
ELKÉSZÍTÉS / KRÉM: 

1.      A kókusztej felét langyosítsuk fel és keverjük el benne alaposan a zselatint. 

2.      A tojásfehérjét csipet sóval verjük kemény habbá. 

3.      A maradék kókusztejet mérsékelt tűzön langyosítsuk fel, adjuk hozzá a tojássárgáját, keverjük el benne addig, amíg még nem forr fel 100 fokra a tej - így nem fog kicsapódni a tojás sem -, majd adjuk hozzá az eritritet és a kókuszlisztet és főzzük krémesen sűrű állagúra. 

4.      Hagyjuk kissé kihűlni, keverjük hozzá a zselatinos keveréket, majd forgassuk hozzá nagy, kanalazó mozdulatokkal a tojásfehérje habot is. 

5.      Kóstoljuk meg, ha szükséges, édesítsük még. 
 

ÖSSZEÁLLÍTÁS:

1.      A babapiskótát öntözgessük meg a kávéval és a rummal/rumaromával, és poharakba töltve rétegezzük őket: először a krémet töltsük a pohárba, aztán egy réteg babapiskótát, majd egy réteg krémmel zárjuk a sort. 

2.      Tegyük hűtőbe min. 3-4 órára. Tálalás előtt szitáljunk rá kakaóport és szórjuk meg a megpirított dióval.

MÉG TÖBB egészséges és mentes recept és ötlet ITT és ITT 
Ajánlott tartalmak