✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES
Ez egy igazán hedonista és mentes desszert, érdemes tenni vele egy próbát. Második alkalommal már garantáltan dupla adagot készítünk belőle.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók a mogyorókrémhez:
4 dl kókusztej
2,4 dkg holland kakaópor
8 dkg eritrit
1,2 dkg négyszeres édesítő (pl. Xukor Zéró 4x)
12 dkg törökmogyoró
1 csipet parajdi só
6 dkg kókuszliszt
1. A héjas, natúr törökmogyorót egy rétegben, egy széles tepsiben 150 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt finoman pirítsuk meg. Legyünk résen, nehogy megégjen, mert akkor már használhatatlan (túl keserű) a krémhez.
2. A megpirult mogyorót aprítógépben vagy kávédarálóban vajasítsuk kb. 4 perc alatt. (Előtte a héját le is lehet dörzsölni egy konyharuhába becsomagolva.) Időnként kaparjuk le az edény oldalát, hogy igazán krémes masszát kapjunk. Kevés kókusztejet önthetünk hozzá, hogy jobban darálja a kés a krémet.
3. A kókusztej felével keverjük el a kész mogyoróvajat.
4. Egy jó minőségű edényben melegítsük fel a maradék kókusztejet, keverjük el benne a kakaóport, az eritritet és a négyszeres édesítőt, majd a tűzről levéve dolgozzuk össze a mogyóróvajjal. Ízlelgessük, ha szükséges még további édesítés, pótoljuk.
5. Egy tiszta befőttesüvegbe töltve várjuk meg, amíg kihűl, ezután tegyük rá a fedelet, és hűtőben kb. 20-30 perc alatt éri el a sűrűbb, kenhető állagát.
6. Hűtőben tartva 1-2 hétig megőrzi minőségét.
Hozzávalók a palacsintához (kb. 5-7 db):
5 dkg zabpehelyliszt (vagy zöldbanánliszt)
2,5 dl kókusztej
5 tojás
1 dl kókuszolaj (kókuszzsír folyékonyra olvasztva)
1. Dolgozzuk össze a felvert tojásokat a liszttel és a kókusztejjel, és hagyjuk állni kb. 3-5 percig.
2. Folyamatos keverés közben lassan csorgassuk bele a kókuszolajat, és jól keverjük össze a tésztát.
3. Forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, és 1 merőkanálnyi tésztát folyassunk végig benne. Mérsékelt lángon süssük, mert ezek a lisztek hamarabb odakapnak, mint a hagyományos tészták.
4. A megsült palacsintákat töltsük meg a mogyorókrémmel, tekerjük fel őket, és a tetejüket díszíthetjük apróra vágott kezeletlen vagy bio narancs héjával.
MÉG TÖBB egészséges és mentes recept és ötlet
ITT és
ITT