Gasztro magazin

Gyümölcsös kókuszkása friss dióból - Mentes Konyha Posta Renivel

2020.01.18. I 11:13
✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES  
Kiváló nassolnivaló vagy finom és egészséges étel a kisétkezések alkalmára. Jól csomagolható munkahelyre, és utazás, nem otthon történő étkezés alkalmával is praktikus. 
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 adaghoz:
2 db kókuszdió
2 dl kókusztej
4 ek. útifűmaghéj
1 tk. őrölt fahéj
40 dkg vegyes gyümölcs (friss vagy mirelit)
3-6 ek. eritrit
 
1.      Kezdjük a kókuszdió feltörésével. Először is szúrjuk ki a rajta lévő három lyuk közül azt, amelyik a legkönnyebben enged, és engedjük ki belőle az egyik nyíláson a kókuszvizet. 

2.      Törjük fel! Ennek 2 módja is van. 

a.      Késsel, ahogy a videóban Pietro Jackson-tól is láthatjuk. A dió keresztmetszete mentén egy kés hátoldalával erősen körbe-körbe ütögetve szét fog nyílni a dió. 

b.      Sütős módszerrel: 200 fokon kb. 20 percig süssük, így szét fog nyílni magától, de csak akkor, ha elég friss a dió. 

3.      A kókuszhúst egy életlen késsel feszegessük ki a héjából és mossuk meg. A barna rostréteg rajta ehető, azt nem muszáj leszedni róla. 

4.      Aprítsuk össze a kókuszhúst pl. aprítógépben vagy késsel, de le is reszelhetjük. Keverjük össze a fahéjjal és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szélesen szétterítve, és toljuk 200 fokos sütőbe pár percre, hogy megpiruljon. 

5.      Keverjük össze a kókuszmorzsát a kókusztejjel, az útifűmaghéjjal, a gyümölcsökkel, és már ehetjük is.
 
TIPP: Friss kókuszdió helyett használhatunk 20 dkg kókuszreszeléket vagy kókuszchips-et is.

MÉG TÖBB egészséges és mentes recept és ötlet ITT és ITT