✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES
Kiváló nassolnivaló vagy finom és egészséges étel a kisétkezések alkalmára. Jól csomagolható munkahelyre, és utazás, nem otthon történő étkezés alkalmával is praktikus.
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
2 db kókuszdió
2 dl kókusztej
4 ek. útifűmaghéj
1 tk. őrölt fahéj
40 dkg vegyes gyümölcs (friss vagy mirelit)
3-6 ek. eritrit
1. Kezdjük a kókuszdió feltörésével. Először is szúrjuk ki a rajta lévő három lyuk közül azt, amelyik a legkönnyebben enged, és engedjük ki belőle az egyik nyíláson a kókuszvizet.
2. Törjük fel! Ennek 2 módja is van.
a. Késsel, ahogy a videóban Pietro Jackson-tól is láthatjuk. A dió keresztmetszete mentén egy kés hátoldalával erősen körbe-körbe ütögetve szét fog nyílni a dió.
b. Sütős módszerrel: 200 fokon kb. 20 percig süssük, így szét fog nyílni magától, de csak akkor, ha elég friss a dió.
3. A kókuszhúst egy életlen késsel feszegessük ki a héjából és mossuk meg. A barna rostréteg rajta ehető, azt nem muszáj leszedni róla.
4. Aprítsuk össze a kókuszhúst pl. aprítógépben vagy késsel, de le is reszelhetjük. Keverjük össze a fahéjjal és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe szélesen szétterítve, és toljuk 200 fokos sütőbe pár percre, hogy megpiruljon.
5. Keverjük össze a kókuszmorzsát a kókusztejjel, az útifűmaghéjjal, a gyümölcsökkel, és már ehetjük is.
TIPP: Friss kókuszdió helyett használhatunk 20 dkg kókuszreszeléket vagy kókuszchips-et is.
MÉG TÖBB egészséges és mentes recept és ötlet
ITT és
ITT