✔️CUKOR-, ✔️GLUTÉN-, ✔️TEJMENTES
Nemcsak gyorsan elkészíthető, látványos, színes étel, hanem nagyon sokféle, szezonális zöldséggel variálható. Arról nem is beszélve, hogy kifejezetten alacsony szénhidráttartalommal bíró, ún. low-carb fogás.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 fej karfiol rózsáira szedve
½ szál póréhagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 pritamin vagy kápia paprika
3 szárzeller
30 dkg cukkini felkockázva
30 dkg csirkemellfilé
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tk. kurkuma
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
2 dl kókusztej
1. A karfiolt mossuk meg, szedjük rózsáira, és sós, lobogó vízben főzzük kb. 3-5 percig. Ezután szűrjük le, és tegyük félre.
2. Készítsük elő a ragu alapanyagait: tisztítsuk meg, és karikázzuk fel a póréhagymát; vágjuk apró kockákra a füstölt szalonnát; szedjük ki a paprika magházát, a húsát kockázzuk fel. A csirkét vágjuk kb. 4×4 centiméteres kockákra.
3. Mérsékelt tűzön, folyamatos kevergetés mellett olvasszuk ki a szalonna zsírját egy nagy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymát, majd enyhén pirítsuk meg őket. Húzzuk félre a tűzhelyről, és keverjük hozzá a zúzott fokhagymát, a kurkumát, a csirkemellet is. Ha már fehéredik a hús, keverjük hozzá a paprikát, a szárzellert, a cukkinit is, és erős tűzön süssük össze őket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Legvégül öntsük fel az egészet kókusztejjel, és rövid idő alatt forraljuk össze.
4. A ragut a főtt karfiolrózsákra szedve tálald.
MÉG TÖBB egészséges és mentes recept és ötlet
ITT és
ITT