Ünnepek

Szilveszter óta több százezren látták Radics Gigi himnuszát

2020.01.17. I 13:44
Sokan azonosultak vele, volt, aki kritizálta, de valamilyen módon mindenkit megérintett Gigi előadása a Life TV-n.
További népszerűséget hozott Radics Gigi számára szilveszteri Himnusz előadása, amelyet azóta rengetegen tekintettek meg a Youtube-on. A felvétel iránt megnyilvánuló kivételes érdeklődéshez nyilván hozzájárult az a vita is, ami Gigi előadásmódja kapcsán bontakozott ki az interneten.

A Life TV eközben a YouTube-csatornájára feltöltött egy werkfilmet arról is, hogyan készült néhány éve az a felvétel, mely Gigi videójának zenei alapjául szolgált.
Gigi egyéni stílusban adta elő a Himnuszt, s ez mint általában a legtöbb újítás, megosztotta a közönséget. 
 
A Life TV célja volt a fiatalokhoz közelebb vinni, jobban megismertetni és megszerettetni nemzeti hitvallásunkat. Ez vezérelt bennünket, amikor felkértük Radics Gigit, hogy szilveszter éjszakáján az ő tolmácsolásában hallhassuk Erkel Ferenc Himnuszát. A fiatalabb generációk felé nyitás törekvését az Erkel Ferenc Társaság is kezdetektől támogatta, olyannyira, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekarral egyetértésben átadta a 2013-ban közösen készített, eredeti zenekari felvételüket Gigi előadásához.

A szilveszteri, szándéka szerint is tiszteletet sugárzó, méltóságteljes előadás teljes egészében a Life TV és Radics Gigi elképzelése alapján valósult meg, annak elkészítésében a zenei alap eredeti jogtulajdonosai a továbbiakban semmilyen módon nem vettek részt.