Divat

Tudatos vásárlás leárazáskor is

2020.01.12. I 14:45
Ha már túl vagyunk a gardróbrendezésen és minden felesleges ruhától megszabadultunk, itt az ideje, hogy átgondoljuk mi az, ami még hiányzik. Ha nem vagyunk elég tudatos vásárlók és nem összpontosítunk arra, hogy mit akarunk venni és mennyit akarunk költeni, akkor minden felesleges dologgal megtömhetjük a szekrényünket. Főleg a leárazások idején eshetünk ebbe a hibába. 
Hozzuk ki a legtöbbet a bevásárlásból!

  • Kalkuláljunk előre, mérjük fel mennyit költhetünk összesen     
  • Koncentráljunk a szükséges dolgokra, ezek a ruhatárunk alapja        
  • Válasszunk minőségi ruhadarabot       
  • Írjunk listát, a megvásárolni kívánt ruhákról       
  • Alaposan nézzünk körül, hogy megtaláljuk a számunkra lehető legjobb ruhadarabot

Nem kell egy vagyont költeni az öltözködésünkre, elég, ha kijelöljük a fő irányt. Az így keletkező megtakarításokat más téren kamatoztathatjuk. 

Mire érdemes költeni? 

Sportruházat

Ha most kezdünk sportolni vagy ha rendszeresen tesszük, akkor érdemes ilyenkor beszerezni hozzá a megfelelő ruházatot. Szezonális leárazáskor bővíthetjük készletünket. 

Alapdarabok vagy elegáns ruhák

Árleszállításkor vásároljuk meg, a jobb minőségű alapdarabokat (blézer, nadrág, szoknya, ing, kis fekete ruha stb.). Nézzük végig a koktélruha kínálatot, hátha rátalálunk, arra, amire már régóta vágyunk.  

Cipő, táska

Koncentráljunk a minőségi bőr cipőre, csizmára, táskára. A valódi bőr, klasszikus darabok, több éven át hordhatók.  Érdemes még leárazva alkalmi vagy színes, mintás cipőt vásárolni (ritkán használjuk, azért jó, ha nem költünk rá vagyonokat). Ha már rendelkezünk egy klasszikus fekete bőr táskával, ebben az időszakban szerezzünk be egy barnát vagy alkalmi táskát, abban az esetben, ha szükség van rá. 

Fehérnemű

Mindig szükség van arra, hogy felfrissítsük fehérnemű készletüket. Ne gondolkodjunk rajta sokat, akció alkalmával vásároljunk és cseréljük le a régieket. 

Pizsama, hálóing, köntös

Érdemes kiváló anyagminőségű hálóruhát vásárolni, mivel több időn át szolgálják az esti komfortérzetünket. Érdemes rá költeni, ha találunk ár-értékarányban megfelelőt.

Harisnya, zokni

Legyen tél vagy nyár harisnyára, zoknira mindig szükség van. Vásároljunk ilyenkor pár darabot, hogy feltöltsük a készletet. 

Ékszerek

Leárazáskor, a régóta áhított ékszer beszerzési helyén is nézzünk szét. Lehet, hogy egy-egy kollekció darabjához jutányos áron tudunk hozzájutni. 

Árleszállításkor könnyen elcsábulunk, ha úgy érezzük, hogy alkalmi vételre nyílik lehetőségünk. Komolyan nézzük végig ruhatárunkat, mielőtt vásárolni indulunk. Ne érezzünk kényszert a vásárlásra, csak azért, mert csökkentett áron kínálnak valamit.  Az elhamarkodottan vásárolt terméket ugyanis talán sosem fogjuk felvenni.

Máté Ildikó stylist írása