Talkshow

Szabó Péter tanácsai: így indítsd a 2020-as éved!

2020.01.01. I 09:53
A Női titkok Várkonyi Andinál szilveszteri különkiadásában Nagy Réka, Dér Heni és Köllő Babett nyugtázta az idei évet a házigazdával, majd később Szabó Péter is csatlakozott hozzájuk. 
A nassolnivalók feltérképezése és a közös előkoccintás után Andi arra kérte a vendégeit, hogy értékeljék a 2019-es évüket. Réka szakmailag sikeresnek érezte az elmúlt 365 napot, mindemellett személyiségfejlődésen is átment. „Szerintem kezdek magamért jobban kiállni. (…) Elkezdtem ezeket a sémákat megtörni, és elkezdtem nemet mondani” – mondta a modell, akinek a környezete egyelőre nem tud mit kezdeni a változással. Elgondolkodtatta őt az a svéd mondás, hogy „Soha ne dolgozz annyit, amennyit tudnál.” Réka szerint valóban annyit érdemes vállalni, ami még nem okoz kimerültséget. Szakításból is jutott neki az idei évre, elmondása szerint naivan belement egy kapcsolatba, ami végül nem működött. „Olyan szempontból volt csalódás, hogy a megérzéseimre nem hallgattam” – árulta el a gyönyörű műsorvezető, akit az is megviselt, hogy még ő jött ki rosszul a szakításból. Végül az is kiderült, hogy egy foglalt férfi vezette félre Rékát:
Dér Heni idén találta meg a szerelmet, és úgy érzi, a karrierjében is szép utat jár be. Ő már régóta tud nemet mondani, de bevallotta, ez nem mindig volt így. „9 évet töltöttem egy zenekar frontasszonyaként úgy, hogy én azt a stílust nem szerettem annyira” – mesélte Heni, és azt is elmondta, miért nem lépett időben:
Babett a lányokhoz hasonlóan annak örül igazán, hogy ő is elkezdett kiállni magáért. „Én hagyom magam kihasználni, meg élvezem is szerintem” – nevetett Babett, aki általában túl sok feladatot vállal magára. Idén viszont elkezdett nemet mondani, amin a környezete teljesen meglepődött, sőt, egyenesen kikérték maguknak. Dér Heni egy remek trükköt osztott meg a lányokkal, ami segített neki abban, hogy határozottabban harcoljon az igazáért. Mivel másért könnyebben áll ki, ezért elkezdett E/3-ban beszélni magáról, így eredményesebben képviseli magát vitás helyzetekben.

Ezen a ponton az ajtócsengő szakította félbe a csajok beszélgetését: megérkezett egy újabb vendég, Szabó Péter. A motivációs tréner köszöntése után Andi is elmesélte, milyen éven van túl. 2018-ban rengeteg nehézség érte, mostanra viszont rendeződött az élete:
„Én azt gondolom, hogy az én életem egy sétagalopp ahhoz képest, amin most te keresztülmentél” – mondta Péter Andinak, majd a hála szerepéről beszélt. Szerinte ez a boldogság kistestvére, és az a szerencse, hogy gyakorolható. Ehhez sokszor nem is kell több, mint találni egy hálás embert, ugyanis akárcsak a nevetés, a hála is ragadós. „Amikor elkezdesz segíteni másoknak, akkor az valójában visszaszáll rád, és az a hála érzésében jelenhet meg, hogy milyen jó, hogy én is tudok segíteni” – tette hozzá Peti.

Ezután a lányokon volt a sor, hogy megosszák, miért hálásak. Babett a kislányáért, és minden mozdulatáért, Réka pedig azért, ahogy nevelték őt a szülei. A mai napig senkiről sem tud rosszat feltételezni, ami nem annyira jó a mai világban, de mégis nagyon hálás azért, hogy tisztán működik, és nem is akar más lenni.

Hogy a következő évről is szót ejtsenek, Andi arra kérte Pétert, hogy mondja el, szerinte hogyan érdemes nekifutni az új évnek. A motivációs tréner elárulta, hogy ő minden évének választ egy egyszavas mottót. A 2019-es év az „újratervezés”-t kapta, a jövő évére pedig a „harmónia” mottót ragasztja. Ezután a miértek megtalálása és a célok lebontása következik. Ebben nem más, mint az öt ujjunk segít, Peti pedig azt is elmagyarázta, hogyan: