Talkshow

Esztergályos Cecília: „Nem arra való az élet, hogy spóroljak"

2019.12.31. I 23:00
Az év utolsó napján Karda Bea, Esztergályos Cecília és Bay Éva, vagyis az OLD(S)COOL trió látogatott el a Nyugi! Köztünk marad… műsorába. Szilveszteri adáshoz méltóan nagyon vidám volt a hangulat, szó esett babonákról, újévi fogadalmakról, spórolásról és előkerült jó néhány régi szilveszteri fellépés is, amik igencsak emlékezetesre sikerültek. 
"Megmagyarázom magamnak, hogy ami rossz, az jó" - így áll hozzá a babonákhoz Esztergályos Cecília, aki azt is megosztotta, mit tesz akkor, ha keresztezi útját egy fekete macska:
Bay Éva azt mondta, csak néhány dologra figyel, ha babonáról van szó. Viszont, ha lát az úton egy fekete macskát, inkább megfordul és másfelé megy. 

Karda Bea is hitt a fekete macskával kapcsolatos babonákban, ő úgy tudta, hogy meg kell várni, míg elmegy mellette egy másik autó, aztán folytathatja útját. Egyszer azonban késő este igyekezett haza egy fellépésről, amikor átrohant előtte a macska, Bea megállt és 1 órán keresztül várakozott, hogy jöjjön arra valaki. Mivel nem jött senki, úgy fogalmazott, berágott és mára a macska ki van lőve – vagyis nem hisz már abban, hogy ez balszerencsét jelent. 

Fekete macskával tehát mindhármójuknak van sztorija, azonban az nem fordult elő még egyikükkel sem, hogy egyedül töltsenek szilvesztert. Sőt, egyikük sem szeretné ezt megtapasztalni. Szulák Andi azonban töltötte már egyedül az év utolsó napját, amit jobban élvezett, mint előzetesen gondolta: 
Egyetértettek abban, hogy újévkor lencsét kell enni, hogy jól induljon az év és abban is, hogy nem foglalkoznak azzal, ha valaki megátkozza őket. 

A spórolás tekintetében viszont már különböztek az álláspontok. Cili egyszerűen utál spórolni, szerinte az éle nem erre való.
Éva csak akkor tud spórolni, ha muszáj, aki azt is megosztotta, hogy élelmiszerre költ a legtöbbet. Ott semminek nem tud ellenállni. Bea neveltetése miatt próbálja magát fegyelmezni, de Cilit hallgatva, szeretne róla példát venni. 

A vendégek beszéltek arról is, melyik a legfurcsább újévi szokás: piros bugyit viselni, mézzel bekent szájjal csókolózni vagy tányért törni barátunk ajtajánál. Mivel az OLD(S)COOL trió nem igazán ismerte ezeket a szokásokat, igyekeztek röviden véleményt formálni. Szulák Andinak azonban eszébe jutott egy másik érdekes szokás is, amiről mesélt egy történetet: 
Emlékezetes szilveszteri fellépésekből sincs hiány, elsőként Karda Bea mesélte el, hogyan esett rá egy férfi:
Esztergályos Cecíliával előfordult már, hogy a zongorista teljesen más számot játszott, mint, amit ő énekelt. Cilinek már nem volt ideje változtatásra, így rossz kísérettel énekelte el dalait. 

Egy balatoni turnén pedig megesett vele, hogy rossz helyre ment el fellépni. A hibára már csak akkor derült fény, amikor végzett.
Éva szilveszterét 17 évesen az árnyékolta be, hogy megbukott matekból. Azt is megtudhattuk róla, hogy este 8 körül már ágyban van és tv-zik, amíg jól esik. A szilveszter tiszteletére azonban fent marad 10-ig. 

Legemlékezetesebb lottósorsolása, pedig az volt, amikor összekeverték a 6-ost a 9-essel.