Talkshow

Szandi: „Felállítottad a fát, és egy ronda szó sem hangzott el?!”

2019.12.26. I 00:19
Karácsonykor visszatérő vendégekkel ünnepelhetett Szulák Andi. Ünnepi sztorikból és érdekességekből nem volt hiány: Győrfi Pali elárulta, hogy három ünnepnap után már hiányzik neki a munkája, Szandi megosztotta, hogy ők 24-én, reggel ajándékoznak, Gönczi Gáborról pedig kiderült, hogy az egész családja rajong a Csillagok háborújáért.
A karácsonyi bevásárlás Gábor és Szandi családjában közös feladat. Az énekesnő ruhákat nem szeret venni, alapanyagokat viszont annál inkább. Gábor pontos lista és térkép alapján vásárol. „Ezeket én megcsinálom, nem tudom végiggondolni, szóval szerintem egy férfi agya erre nem képes” – jelentette ki a tévés, aki szerint túl sok dolgot kéne átlátnia ilyenkor. Szerinte Pali, aki imád shoppingolni, igazi UFO. „Én imádok egy kosárral behatolni egy bevásárlóközpontba vagy hipermarketbe, és akkor az egy ilyen játék, hogy megtalálni ezeket a cuccokat” – mesélte Pali, aki mindig olyan tételeket fedez fel a kézhez kapott listáján, amikről fogalma sincs, merre találhatóak. 

„Kaptál már igazán haszontalan ajándékot?” – így szólt Andi következő kérdése. Szandiék mindig megbeszélik előre, hogy mit vesznek egymásnak, ugyanis nem akarnak felhalmozni felesleges holmikat. Palinak édesapja vett anno haszontalan gépeket, amiket a mai napig relikviaként őriz. Gábor is kapott már indokolatlan ajándékot, a kacat történetét el is mesélte Andiéknak:
Szandinak az illatokon és a karácsonyi érzésen túl a gyerekeik számának gyarapodása ugrik be: évről évről egyre többen állták körül a karácsonyfát. Pali azt mondja, családbolond lett a mostani életszakaszában, imád bekuckózni a gyerekeivel, és annak is örül, hogy az ünnepekkor kevesebb munkája van. Gáboréknál mindig nagy karácsonyok voltak gyerekkorában, a teljes rokonság az ő házukban gyűlt össze. „Ez az érzés van bennem, hogy jó sokan legyünk, és hogy mindig azt figyeltem, hogy csak többen legyünk, soha ne legyünk kevesebben” – mesélte Gönczi, mi a fontos számára az ünnepek alatt. Andinak vegyes érzései vannak a karácsonnyal kapcsolatban, ugyanis édesanyjára nagy teher nehezedett ilyenkor:
Szandi Andi történetére reagálva azt mondta, nincs olyan, amit egy szülő ne tenne meg a gyerekeiért. Ők például egy igen rendetlen Mikulást is eltűrtek, csak azért, hogy a kicsik tudják, náluk járt a Télapó:
De vajon mennyit költenek a sztárok karácsonykor? Gábor bevallotta, hogy ha meg kell lepni valakit, aki közel áll hozzá, nem számít a pénz. „Valamit kitalálok, azt megcsinálom, és nem nézem, hogy mennyibe kerül. Eszetlen dolog egyébként, egy marhaság.” Azt is elárulta, hogy sok kreativitást tesz az ajándékokba, nem csak tárgyakat vásárol. Szandinak ilyenkor szintén ömlik ki a pénz a zsebéből, mert mindig rábeszélik magukat Csabival, hogy mindenből a jobb minőségű termékeket vegyék meg, ugyanis azzal hosszú távon jobban járnak. Paliéknál is hasonló a helyzet. „Sajnos vagyonokat szükséges elkölteni, hogy ha mondjuk azt nézem, hogy a gyerekeim miket írtak össze, mert tudod, vannak ilyen hosszú kívánságlisták…” – árulta el a mentősök szóvivője.

Vannak családok, ahol a karácsony olaszos stílusban zajlik, és még akár egy-két tányér is végigrepül a konyhán. Szerencsére Szandi, Pali és Gábor rokonsága nem tartozik ebbe a kategóriába, náluk stresszmentes az ünnepi időszak. Andi is hozzátette, hogy ő is karácsonyra higgad le általában. Szandiék tavaly jutottak el arra a szintre, hogy az énekesnő azt kérdezhette a férjétől: „Felállítottad a fát, és egy ronda szó sem hangzott el?!” Csabi ezután megállt előtte, és ünnepélyesen mégis káromkodott egyet, hogy tartsa az ünnepi hagyományt.

A gyors körök során kiderült, hogy Szandiék 23-án este díszítik fel a fát, majd 24-én reggel jön hozzájuk a Jézuska. Azt is megosztotta, hogy gyerekkorában a Negró nevű kutyájuk lelopkodta a fájukról a habcsókokat.

Pali számára különleges ünnep a karácsony, méghozzá azért is, mert mindkét gyereke ekkor fogant. „Ha a Palit két napig nem hívják dolgozni, mi történik...” – vonta le a tanulságot Gábor. Pali kedvenc karácsonyi filmje is szóba került, ami kapcsán elárulta Gönczi, hogy minden évben sír rajta:
Gábor legkedvesebb karácsonyi emlékét is felidézte, amikor is VHS-en megkapták a tesójával a Star Wars-trilógiát, és végig is nézték a filmeket egymás után. Az új Csillagok háborúja alkotásokat a mai napig együtt nézi a moziban a családja.