Talkshow

Peller Anna: „Ha még a halászlevet is nekünk kéne megcsinálni, akkor lehet, hogy karácsony végére megölnénk egymást”

2019.12.24. I 23:05
A Nyugi! Köztünk marad... karácsonyi különkiadásában három anyuka érkezett a stúdióba Szulák Andihoz. Szögeczki Ágiról kiderült, hogy vele mindenféle mókás baleset megtörtént már karácsonykor, Peller Anna bevallotta, hogy amúgy nem eszik édességet, de az ünnepekkor senki sem állíthatja meg, Trokán Anna pedig megható családi történetekkel szórakoztatta a többieket.
„Mi nem hiányozhat a karácsonyi asztalról?” – hangzott el Andi első kérdése. Ági és Trokán Anna a bejglire esküszik. „Én nem vagyok jó a sütésben, úgyhogy őszinte leszek, én nem, de az anyukám, a keresztmamám a világ legfinomabb házi, otthoni bejglijét csinálja mindig. Annáéknál az apukája édesanyja volt a „bejglisztár”, de amióta nem él, Anna készíti a karácsonyi finomságot. „Figyelj, bármire képes lennék érte, egy kis kóstolóért, csak mondom” – jegyezte meg Andi. Peller Annáéknál a halászlé a sláger, de nem ők főzik, hanem vendéglőből hozatják. „Ha még a halászlevet is nekünk kéne megcsinálni, akkor lehet, hogy karácsony végére megölnénk egymást” – jelentette ki.

Mindannyian kaptunk már olyan ajándékot, ami nem nyerte el a tetszésünket. De mit tesznek a sztárok, ha olyan tárgy kerül a fa alá, ami nem nyűgözi le őket? A válaszaik alapján mindhárman eljátsszák, hogy örülnek az ajándéknak. Ennek kapcsán Andi elárulta, ő irtózik a meglepetésektől:
A bejglire visszatérve a lányok elárulták, melyik a kedvenc töltelékük. Peller Anna és Ágica a dióért bolondulnak, Trokán Anna pedig mindkét alapízt szereti, de a mákosat talán egy kicsit jobban. Abban viszont tökéletesen egyetértettek, hogy a családok ünnepi hagyományait tovább kell vinni, ők maguk is erre törekednek. Ágicának attól a pár perctől karácsony a karácsony, amikor a gyerekeivel körbeállják a fát, és eléneklik a Mennyből az angyalt. Annáék ugyanígy énekelnek otthon, neki is ettől boldog az ünnep. Szerinte sokan abba a csapdába esnek, hogy az ajándékvásárlás okozta őrület miatt utálják meg a karácsonyt, pedig nem kötelező péntek délután a plázákat róni: 
Mind a négyen remélik, hogy a többségnél a családról szól az ünnep. Trokán Anna szerint a pénztelenség még jobban összehozza az embereket, ennek kapcsán egy megható családi történetet is elmesélt édesapja gyerekkorából:
„Mi a legkellemetlenebb dolog a karácsonyi asztalnál?” – kérdezett rá Andi a vendégeinél. Mindhárman azt válaszolták, hogy evés közben a politizálás a legkínosabb. Ágicáéknál előfordult, hogy a nagybátyja úgy összeveszett a testvérével karácsonykor, hogy 5 évig nem is szóltak egymáshoz. Andi azon is kiakad, ha szerepeltetik. „Jaj Andikám, énekelnél nekünk?” – vázolta a számára kínos szituációt a házigazda. „Mindig azt szoktam mondani, hogy igen, de csak pénzért!” – tréfált Andi.

Ha karácsony, akkor Trokán Anna a betörésektől tart, náluk már kétszer jártak rablók. „Nem vittek el úgy nagyon sok mindent, nem is tudtak volna mit elvinni, de az rémes, hogy a szobádban fel van forgatva minden, és nem te csináltad” – osztotta meg félelmét a színművésznő. Peller Anna az izzóktól retteg az ünnepek alatt. „Én állandóan kényszeresen húzogatom ki az este végén az összes izzónak a csatlakozóját” – ismerte be. Kiderült, hogy valójában mind a hárman kényszeresen ellenőrzik, hogy kihúzták-e a fényfüzéreket, ha kell még az ágyból is felkelnek, hogy biztosra menjenek.

A gyors körök még több szuper karácsonyi sztorit tartogattak. Azt is megtudhattuk, hogy Peller Anna kedvenc gyerekkori ajándéka egy mikroszkóp volt. „Légytetemeket meg darazsakat vizsgáltam, és egyszer felboncoltam egy kismadarat, mert már elpusztult, és őt is megvizsgáltam” – vallotta be a színésznő. A legrosszabb karácsonyi ajándékáról is mesélt, az egyik exe egy hamisítvány borostyánnyaklánccal lepte meg, amiről állította, hogy valódi. Az ékszer végül szétporladt Anna kezében.

Ágica saját bőrén tapasztalta meg, hogy karácsonykor bármi megtörténhet – vele legalábbis mindenképpen. Volt, hogy kiborította a konyhában az összes halászlevet, egyszer rádőlt a fa éneklés közben, de az is megesett, hogy lebukott a kisfia előtt a fa díszítése közben. A gyerek reakciója zseniális volt:
Trokán Anna elárulta, hogy anno karácsonykor jelentette be a szüleinek a várandósságát: egy ultrahangkép volt az ajándékuk.