Divat

Mit vegyünk fel karácsonykor?

2019.12.23. I 10:13
Nőként szeretnénk a karácsonyt minden évben meghitt, boldog, nyugalmas és szeretetteljes ünneppé varázsolni. Készülünk rá heteket, olykor hónapokat, és amikor eljön a szenteste, már eléggé elfáradunk ahhoz, hogy kellő figyelmet fordítsunk az ünnepi öltözékünkre is. Az idilli hangulathoz pedig szorosan hozzátartozik az alkalomhoz illő megjelenés. Egy csinos ruhában a viselkedésünk megváltozik, emelkedettebb lesz hangulatunk is. Nem utolsó sorban ezzel megtiszteljük az ünnepnapot és a szeretteinket. Hogyan válasszunk ruhát, hogyan tudjuk a karácsony meghitt melegét belecsempészni öltözékünkbe, úgy, hogy a szeretet ünnepén is nőiesek legyünk? 
Mindenek előtt azt kell eldöntenünk, hogy kényelmes, praktikus vagy vonzó legyen a megjelenésünk? 

Figyelembe kell venni, hogy karácsonykor sokat fogunk enni, mozogni, mindezt nehézkes, szűk, feszengős ruhában véghez vinni, ezért válasszunk inkább olyan komfortos ruhát, ami a hétköznapoknál kissé ünnepélyesebb. 

Nagyobb családi, baráti körben történő ünnepléshez érdemes elővenni egy szoknyát vagy ruhát, amivel kihangsúlyozzuk nőiességünket.

Bátran választhatunk bő fazonú vagy egyszerű vonalvezetésű, ruhákat, amelyek különleges anyagból készülnek (selyem, bársony, kasmír, csipke). Kombinálhatjuk magassarkú cipővel, boka vagy hosszú szárú csizmával. Kiegészítőkkel (ékszer, sál, öv, táska) vagy egy szép frizurával is feldobhatjuk az összhatást. 

Laza, otthonülős karácsony estére a különleges anyagokon kívül a kötött anyagból készült ruhák, pulcsik is szóba jöhetnek. Finom, puha és kényelmes viselet otthonra. 

Stílusosabb lehet a megjelenésünk, ha ezen az ünnepen, olyan öltözéket választunk, aminek az árnyalata illik a fenyőfánkhoz! Ez lehet arany, piros, ezüst, fehér, bézs, púder, zöld, lila, kék. Ehhez jöhet még egy kis flitter, csillám, gyöngy, szőrme, tüll, fodor, rátét, ami még ünnepibbé teszi a megjelenést. 

Nézzünk néhány variációt korosztályonként!

Huszonévesen:

Tökéletes egy alkalomhoz illő mini egyberuha vagy tunika, valamilyen nem túl szexi, de szép, akár arany, ezüst szálas harisnyával és magassarkúval. (Arra kell ügyelni, hogy a fényes harisnyák vastagítják a lábat!)
Harmincasoknak:

Egy lágyabb anyagú blúz és szoknya, vagy nadrág, vagy egy finom pulóver és ehhez jól harmonizáló alsó rész egyaránt jó megoldás lehet. 
Negyveneseknek:

Jó összeállítás lehet egy elegáns blézer egy finom blúzzal variálva, akár egy letisztultabb egyenes szárú nadrággal. Egy jó szabású, alkatnak megfelelő egész ruha. Fiatalosabbak a világos színek, ezért a fehér, krém és púder színekből válogassunk, színtípusunknak megfelelően.
Ötven és afelett:

Szintén a világos, finom árnyalatok mutathatnak a legjobban. Ing vagy blúz egy színben harmonizáló kardigánnal. Pulóver és egy hozzá illő, szoknya vagy nyomott mintás nadrággal praktikus összeállítás lehet. A kiegészítőket se feledjük! Most előkerülhetnek a fülbevalók és dekoratív karkötők és kendők.
Íme, még pár ötlet, amiből bárki inspirálódhat, életkortól függetlenül:

  • szövetnadrág blúzzal vagy fehér inggel és kecses blézerrel 
  • testhez simuló garbó egyszerű vonalvezetésű vagy bő szárú nadrággal
  • ceruzanadrág vagy szoknya és body

  • hosszú kardigán (alpaka, kasmír, gyapjú) vagy ing, metál fényű leggingssel

  • bársony vagy selyemblúz sorttal

  • nadrág csipke felsővel

Máté Ildikó stylist tippjei