Talkshow

Hódi Pamela: „Idén, ha rajtam múlna, nem lenne otthon karácsonyfa"

2019.12.22. I 23:00
A karácsonyi készülődés nemcsak a nagytakarításról, a több napos főzésről és az ajándékcsomagolásról szól. Az is fontos, hogy kicsit átértékeljük, mit is jelent valóban az ünnep, és vajon tényleg szükség van-e az őrült felhajtásra ahhoz, hogy szeretetben és békességben teljen ez az időszak. Várkonyi Andi Hódi Pamelával, Fresh Andival és Doszpot Evelinnel hangolódott a szeretet ünnepére, később pedig egy aranytorkú úriember is csatlakozott hozzájuk.
„Ti mikor szoktatok karácsonyfát állítani?” – kérdezte vendégeit Andi. Evelinék 24-én hajnalban állítják fel a fát, hogy mire a gyerekek felkelnek, már talpig díszben tündököljön. Pamela idén nem is szeretne karácsonyfát, csak vőlegénye, Bence miatt szánja rá magát. Azért nincs kedve a nagy ünnepléshez, mert idén Amerikában ünnepel a kislánya az édesapjával. Nehezen engedte el Natit két hétre Krisztiánékkal, de végül mégis belement a dologba. Azt is elmesélte, miért:
Az ünnepi menüre áttérve Evelin bevallotta, hogy minden évben rendeli az ételeket, és nem is szeretne a konyhában sürögni-forogni. A nagytakarítás is szóba került, Fresh Andi elárulta, hogy ablak- és szőnyegtisztító robotokat vet be, de ő maga is sokat rámol és takarít az öt kutyája mellett. „Én rend- és tisztaságmániás vagyok, a férjem szerint az egyik legutálatosabb tulajdonságom, hogy ők még reggeliznek, én már morzsaporszívóval a tányér körül szedem össze…. Nekem a morzsa a becsípődésem!” – ismerte be Evelin, aki nem karácsony előtt, hanem utána szokott nekiállni a takarításnak.

Andi egy háziasszonyteszttel is készült a csajoknak. Átbeszélték, hogy melyik lépessel érdemes kezdeni a nagytakarítást, hogy mi a repedés mentes bejgli két titka, illetve, hogy mit jelent a dinsztelés és a marinálás kifejezés. Később a gyakorlatra is áttértek, és azt is megmutathatták, mennyire ügyesek az ajándékcsomagolásban. Szakadt a celofán, rossz helyre került a hajtás, de szerencsére jó hangulatban telt a rögtönzött technikaóra. Fresh Andi egy kis ajándékkal is készült a csajoknak, a csomagokba szerencsehozó kiselefántokat rejtett.

Az ajándékozást Gájer Bálint érkezése szakította félbe. A házigazda rá is kérdezett, hogy ő általában mikorra időzíti az ajándékvásárlást. „Ilyenkor tényleg annyira sűrű a program, hogy nem nagyon vásárolgatok előtte, illetve az utolsó pillanatban” – válaszolta a zenész. A párjával minden januárban elutaznak két hétre, náluk ez az ajándék. Idén Pamiék is az utazást mellett döntöttek, ők karácsony előtt fedezik fel Izlandot. 

A jól ismert igen-nem táblák is előkerültek, Andi pedig játékra hívta vendégeit. Pamela szerint manapság már nem arról szól az ünnep, amiről kéne, és abban sem biztos, hogy szenteste szóba kerül a családoknál, hogy mit is ünneplünk karácsonykor. Ő maga vallásos, és templomba is szívesen jár ilyenkor:
Foglalkozás ide vagy oda, Fresh Andiról és Bálintról kiderült, hogy nem énekelnek a fa alatt. „Az ilyen nyaralásokkor szokott lenni, mikor elmegyünk két hétre valahova, és van köztünk urológus, és mondtam, hogy ők sem rendelnek…” – indokolta válaszát a zenész. Andi azóta nem énekel karácsonykor, mióta elhunyt a nagymamája. Az énekesnő sírva emlékezett vissza azokra a pillanatokra, mikor közösen énekelték a Mennyből az angyalt: