Spirituális magazin

Árpa Attila: „Meg vagyok magammal elégedve, de nem vagyok egy szent”

2019.12.17. I 19:05
A Spirit legújabb adásában Zalatnai Brigi Vízkeleti Diána kineziológussal és Árpa Attilával beszélgetett a kineziológiáról. Most kiderül, hogyan néz ki egy kezelés, és miben nyújthat segítséget.
A kineziológia egy olyan önismereti módszer, ami a jelen és múltbéli érzelmi stresszt oldja fel, és aktiválja a test öngyógyító képességét. Szó szerinti fordításban a mozgás tudományát jelenti. Diána szerint ez egy szellemi-érzelmi mozgást jelent. Ha valakinek elakadása van, egy oldás után felszabadulnak az elfojtott érzései. „Azokat a blokkokat oldjuk fel tudat alatti szinten, amelyek a jelenben gátolják vagy gátolhatják az illető életét” – mondta a szakember, aki a módszer eredetéről is mesélt, illetve arról, hogy tanulási problémák enyhítésére is alkalmazzák:
Diána azt is elárulta, hogy első alkalommal nem oldanak, hanem felveszik az anamnézist, és meghallgatják, hogy a kliens min szeretne változtatni. Ha úgy érzik, a kineziológia segítséget nyújthat a problémára, a második alkalommal az izomteszttel egybekötött oldás következik. „Tulajdonképpen nem te vagy ott, a saját egóddal, mint kineziológus, mint Vízkeleti Diána, hanem egy csatornaként működsz, és a kliens izmai válaszolnak a te magadban feltett kérdéseidre, tehát ott nincs tudatos kommunikáció, nincsen beszéd, hanem az izmok válaszolnak, némán zajlik a kezelés szinte” – összegezte az elmondottakat Brigi.

A beszélgetéshez Árpa Attila is csatlakozott, aki maga is járt már egyszer ilyen kezelésen. „Nyitott vagyok, de azért megfontolom, hogy miben hiszek, és a tudománynak mennyi teret adok, és a hitnek és a karmának” – mondta a színész. Állítása szerint neki az ezotéria mindig is szürke zóna volt, vannak kételyei. Brigi ennek kapcsán rákérdezett, hogy milyen módszerrel dolgozik magán. „Azt gondolom, hogy jól ismerem magam, tudom saját magam kezelni is, értékelni is, jó és rossz irányban, tehát az a bizonyos visszalépek egy lépést, és kívülről megvizsgálom magam, hogy most éppen hol tartok, és mi van velem, az működik nálam” – árulta el Attila, aki általában visszafejti, hogy mi az aktuális problémája oka, ha pedig ez épp nem működik, akkor megpróbálja kiereszteni a gőzt.

„Mennyire ismered magadban azokat a tulajdonságokat, amik segítettek a pályádon, és melyek azok a tulajdonságok szerinted, amik akkor, abban a pillanatban hátráltattak?” – kérdezte a műsorvezető. Attila szerint ez a folyamat még mindig tart, de ismeri a saját eszköztárát, és igyekszik jól használni azt.

Brigit teljesen lenyűgözte Attila tudatossága és önazonossága. A színész szerint a visszajelzésekből rengeteget tud építkezni. Szakmailag nagyon fontos neki, hogy ki mit gondol róla, emberileg viszont csak egy szűkebb kör véleményére ad. Értékeli magát, de mindemellett tisztában van a hiányosságaival is – szerinte fontos, hogy ezeket is meg tudja szeretni. „Meg vagyok magammal elégedve, de nem vagyok egy szent” – zárta a beszélgetést a producer.