Spirituális magazin

Király Linda és Kulcsár Edina hálásak a neveltetésükért

2019.12.09. I 19:00
A megfelelési vágy, sőt kényszer sokszor az érdekeinket szolgálja, hiszen jobb teljesítményre sarkall. De előfordulhat, hogy már-már károssá válik, ha nem szabunk határokat. Mégis hol válik el a maximalizmus a megfelelési kényszertől? A Lélekközösség Peller Mariannal legutóbbi adásában két maximalista nő, Király Linda és Kulcsár Edina beszélt erről. Mind az énekesnő, mind pedig a modell hálás azért, hogy olyan neveltetést kaptak, amilyet. 
Király Linda szinte még gyerek volt, amikor reflektorfénybe került. A közönség szeme láttára vált felnőtt nővé, igazi kiforrott személyiséggé. Kulcsár Edina erős alapokat hozott otthonról, melyek a legjobb teljesítményre és a totális önállóságra tanították. 

Edina rendkívül maximalista és nem mások, hanem saját maga miatt. Linda is azt mondta, ha valamit elvállal, akkor azt teljes szívvel, teljes bedobással csinálja. Sokáig ezzel küzdött, hogy finomítsa magában, hiszen ez már nem volt egészséges. Az énekesnő mára már tudja, gyerekkorából hozza ezt a megfelelési kényszert. 

Lindát, mint a család egy szem lányát, arra tanították, hogy semmiképp ne legyen kiszolgáltatott, és meg tudja állni a helyét önállóan. Peller Mariann is idézett édesapjától, aki azt mondta neki: „Soha ne tartozz férfinak, kislányom!" Ezzel pedig Linda is egyetértett, aki szintén hasonló tanácsokat kapott apjától.

Linda szerint jó minta volt előtte, hiszen a szülei semmi nélkül mentek ki Amerikába, ahol akár egy-egy pofon után is újra és újra felálltak, majd szépen felépítették az életüket. Úgy érzi, ez rá is ráragadt. 

Kulcsár Edina édesanyja szavait idézte fel, aki mindig azt tanácsolta a modellnek, hogy amit csinál, abban érezze jól magát. Viszont azt is megtanította neki, hogy legyen teljesen önálló.
Lindáéknak 13 éves koruktól kezdve dolgozniuk kellett, ha szerettek volna valamit. Utólag ezt most már nagyra értékeli, mert úgy érzi, bármilyen problémát meg tud oldani az életben, köszönhetően a gyerekkorának. 
A kikapcsolódásban Edinának a családja segít, az ő társaságukban tud igazán megnyugodni. Viccesen megjegyezte, rávágta volna egyből, hogy a pálinka az segít, de mióta édesanya, már nem igazán él vele. Lindát pedig a reggeli és az esti 10-10 perces meditációja kapcsolja ki. 

Linda és Edina egyetértettek abban, hogy szeretik a nehéz helyzeteket. Hiszik, hogy eközben is fejlődnek, tanulnak, és nem véletlenül vannak nehéz időszakok az életünkben.