Talkshow

Mikulás-napi különkiadásunkban hírességek gyermekei beszéltek az élet nagy dolgairól

2019.12.06. I 23:00
Mikulás-nap alkalmával egy különkiadással jelentkezett Szulák Andi és a Nyugi! Köztünk marad... Ezen a napon hírességek gyerekei beszéltek szerelemről, felnőttekről, gazdagságról, amelyekről meghökkentően karakán véleménnyel rendelkeznek. Az adás első felének vendégei a Doszpot ikrek, Zoé és Zia, valamint Rippel Herkules voltak. A második részben pedig a műsorvezető a saját lányát, Gyarmati Rozinát, Bochkor Nórát és Schobert Norbit faggatta.
„Ki a főnök a családban?" - hangzott az első kérdés. A Doszpot ikrek egyetértettek abban, hogy édesanyjuk, Evelin a főnök otthon. Szerintük anyukájuk könnyebben leszidja őket és szigorúbb a tanulás tekintetében is. Zoé szerint apukájuk jobban kezeli, ha rossz jegyet kapnak, és ha Evelin meg is szidja őket, akkor Péter próbálja védeni a lányokat. Herkules viszont édesapjára voksolt, azonban indoklás helyett inkább kiszaladt a mosdóba. Természetesen utána elmondta, édesapja milyen feladatokkal szokta megbízni, és miért tekinti őt igazi főnöknek. 

A telefonhasználatról Doszpot Zia azt mondta, egy gyerek használhassa annyit a telefonját, amennyit csak szeretné.
Ikertestvére, Zoé azonban nem értett vele egyet, hiszen szerinte egy gyereknek nem kell mindennap telefonoznia. Úgy gondolja, lehet más programokat is csinálni helyette, mint például biciklizni, kártyázni vagy akár sütit sütni. Később Zia lebuktatta testvérét, ugyanis elmondta, egyformán sokat telefonoznak.
Szulák Andi legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy mind a három fiatal vendégére rátalált a szerelem. Mindannyian titokzatosan beszéltek róla, egyikük sem árulta el a szerelme nevét. 
Zoé nem választott semmilyen opciót arra a kérdésre, hogy ki gazdag. Szerinte nem attól gazdag valaki, hogy nagy háza van, vagy szép autója van. 
Zia szerint kétféle gazdag ember van, aki felvág a pénzével és aki nem törődik vele. Szerinte az igazi gazdagság az, hogy valaki igazi ember és nem vág föl a pénzzel. Herkules viszont imádja a szép házakat és autókat, és szerinte azok a gazdag emberek, akik ezeket birtokolják.

Egy következő kérdés kapcsán Zoé elmondta, a szemetelés zavarja a legjobban, és polgármesterként be is tiltaná. 
Herkules Zoé gondolatmenetére rácsatlakozva azt mondta, ő az emberek gondolkodását változtatná meg, hogy ne szemeteljenek és ne vágják ki a fákat. És fejlesszenek egy másik anyagot, amiből lehet papírt és zsebkendőt készíteni. 

A műsor második részében Szulák Andi vendégei, lánya, Gyarmati Rozina, Bochkor Nóra és Schobert Norbi voltak.
„Mit csinálsz, ha nincs kedved iskolába menni?" - hangzott a „nagyok" első kérdése. 

Nóri megkéri édesanyját, hadd maradjon otthon, azonban ezt édesanyja, Várkonyi Andi nem szokta engedni. Norbi csak betegség esetén maradhat otthon, ezért egyszer 3 napon keresztül színlelt, és el is hitték szülei. Valószínűleg ebből a műsorból értesültek most az igazságról. Rozina szerint nincs mese, iskolába kell menni, főleg már így a felső tagozatban. 

Egy másik kérdés kapcsán mind a hárman azt mondták, gyakran fel tudják bosszantani szüleiket. Norbi úgy érzi, gyakran kihúzza otthon a gyufát. Ha nem tetszik neki valami, akkor ő egyből el is mondja a véleményét, sőt testvéreivel vitába is száll igazáért. 

A leggyorsabban talán azt a kérdést válaszolták meg, hogy mit hagynának ki, ha megtehetnék. A tisztálkodás, az alvás és a tanulás közül, természetesen utóbbit hagynák ki mindannyian.
Szerintük a felnőtteknek arra van a legnagyobb szükségük, hogy okosak legyenek. Mert ha okosak, akkor lehetnek még gazdagok, jó munkájuk lehet és a gyerekeiknek is jobban tudnának segíteni.  

Szuperképességnek a lányok a láthatatlanságot választanák, Nóri azért, hogy észrevétlenül kiosonhasson egy óráról, de a bankrablásnál sem jön rosszul ez a képesség. Rozina is egyetértett, azért tényleg jól jönne, ha így 1-2 óráról ki tudna szökni. Norbi viszont a gondolatolvasást választaná, mert például a tanár gondolatait látva sikeresen tudná megírni a dolgozatokat. 

Nórit nem érdekli a hírnév, nem vonzza, hogy felnőtt korában híres legyen - reagált egy következő kérdés kapcsán. Norbi számára természetes, hogy szeretne híres lenni, hiszen szülei is azok. Leginkább a sportban szeretne kiteljesedni. Rozina pedig úgy véli, ő már most is híres. Az iskolában szokták tőle kérdezni, milyen híres ember gyerekének lenni, amire azt válaszolja: ugyanolyan, mint neked. „Engem egyáltalán nem érint, hogy te híres vagy, mert te vagy híres, nem én!" - mondta Rozina édesanyjának, Szulák Andinak.

Nórit bántották is híres szülei miatt. Azt mondták neki, hogy tuti azért kap jó jegyeket, mert híresek a szülei. Aztán belátták, erről nem Nóri tehet. Norbit is sokan bántják szülei miatt, de már megtanulta, hogy ezekre nem szabad odafigyelni. 

A lányok leginkább azt a mondatot utálják, hogy „Takarítsd ki a szobádat!". Norbi a leckeírást választotta, aztán átgondolta, hogy talán mégis a takarítás a legrosszabb. Legjobban pedig azt szereti, ha szülei azt mondják, büszkék rá és szeretik. Azt is elárulta, hogy leginkább az édesapjának szeretne megfelelni.

A lányok is szeretik a dicsérő szavakat, például, ha elismerik jó jegyeiket. Rozina pedig annak is örül, ha azt hallja Anditól, hogy kínai ételt hozott ebédre.