Spirituális magazin

Fenyő Iván: „Az asztrológia egy csoda”

2019.12.03. I 19:26
Zalatnai Brigitta Kalo Jenővel, a Magyar Asztrológusok Szövetségének elnökével, majd később Fenyő Iván színművésszel arról beszélgetett a Spirit legújabb adásában, hogy miről árulkodik a személyes horoszkópunk.
Az asztrológia legősibb régészeti lelete a Kr. e. 8. évezredből származik, de csak a Kr. e. 5. századtól indult a személyes horoszkópgyártás. Elsősorban családdal, munkával, betegséggel, otthonnal és lakással kapcsolatos kérdésekkel keresik meg az emberek az asztrológusokat. 

„Eredetileg ez egy görög szó, és hóra, azaz óra, az idő, és a skopein az a nézni, tehát valójában, amikor ezt a szót használjuk, hogy horoszkóp, az azt jelenti, hogy időt nézünk. Az időnek a minőségét” 

– mondta Jenő. Ilyenkor arra vagyunk kíváncsiak, hogy valami, ami megszületik, milyen minőségben látja meg a napvilágot. „Ez végigmegy az ő életén, tehát ez olyan mintha egyfajta bélyeget kapnánk a születésünk pillanatában. (…) és attól a pillanattól kezdve, ez az egész a mi lelkünknek, érzéseinknek, mindennapi temperamentumunknak, viselkedésünknek egyfajta meghatározó rendje” – magyarázta az asztrológus. Minden, ami fent az lent, vagyis minden, ami a születésünk pillanatában fent állt, az bennünk van. Az asztrológus arra is felhívta a figyelmet: tévhit, hogy egy égitest irányítana minket, a mi életünkért mi vagyunk a felelősek.

„Tulajdonképpen azért fontos megismerni az embernek a saját, személyes horoszkópját, mert egy térképet ad önmagához?” – kérdezte Brigi. Jenő szerint pontosan erről van szó. A születés pontos időpontjából (óra, perc) célszerű kiindulni, valamint a földrajzi helyből. Az aszcendens a felkelő pont, az úgynevezett keleti horizont, de az első ház, vagyis a személyiség csúcsának is hívják. Mindent ez ad meg, minden ettől függ, még a napjegynél is fontosabb.

A beszélgetéshez csatlakozott Fenyő Iván is, aki öt éve ismeri Jenőt - apakép, mentor és barát számára. Brigi kérdésére a színművész elárulta, hogy a napjegye Ikrek, az aszcendensét viszont nem akarta megosztani. Állítja, hogy sokszor született már újra, és úgy érzi, minden egyes alkalommal gyökeresen kicserélődik a személyisége. A műsorvezető arra is kíváncsi volt, miért fájdalmas folyamat ez számára. „Mindig valahogy egó van benne, olyan dolgok, amiket valahogy le kell küzdeni saját magunkban, (…) vagy valahogy rá kell ébredni valamire, vagy egy régi dogma, gondolkodásminta valahogy egyszer csak így leszakad, letörik, lehasad rólunk, és megszületik belőlünk és általunk valami új, valami igazi, valami bölcsebb” – mesélte Iván, aki szerint az asztrológia egy csoda. Érdeklik a rejtett összefüggések, mert ezek által egyre többet tud meg saját magáról is.

Jenő hozzátette, hogy az önismeret azért fontos igazán, mert szabaddá tesz: 

„Mit lehet itt a földi életben ennél többet kapni?”

 – tette fel a költői kérdést az asztrológus.