Divat

Mit vegyünk fel a munkahelyi karácsonyi bulira?

2019.12.02. I 14:10
Az év vége közeledtével egyre több olyan eseményre lehetünk hivatalosak, ahol csinosan kell megjelennünk. Általában ilyenkor még az utolsó pillanatban is tanácstalanul állunk a szekrény előtt, hogy mit vegyünk fel. Egy nő ruhatárában azonban van jó pár olyan ruhadarab, amelyet más darabbal, a hétköznapitól eltérően variálva, bármilyen alkalomra viselhet.
Mitől lesz ünnepi egy öltözék? 

Ha az adott ünnepre jellemző színeket, anyagokat és kiegészítőket viseljük, akkor már nem hibázhatunk. Keverjük az ünnepi színeket és bátran használjuk együtt a vöröset a zölddel, a barnát a pirossal és ezeket arannyal vagy ezüsttel is kombinálhatjuk. 
A csillogós ékszerek (fülbevalók, nyakláncok, kitűzők) ünnepibbé varázsolják az öltözékünket. Egy fémszálas kendő vagy sál rendkívül elegáns, ahogyan egy fémes csillogású cipő vagy táska is. Kiegészítőként tűzhetünk a hajunkba kisméretű hajdíszeket, apró csillogó kövekkel berakott csatot, hajtűt.
Anyagok szempontjából ünnepi a bársony, a csipke, a szőrme, a selyem, a lakkbőr és ezek mind jól variálhatók a hétköznapi ruhatárban. A lakkcipő, a lakkozott bőr táska és az öv minden öltözéket jól kiegészít. 

Nézzük meg, hogyan kombinálhatók össze. Ha felveszünk egy fekete bársonyblézert farmerrel, fehér inggel, arany vagy ezüst lógós fülbevalóval és fekete lakkcipővel, máris ünnepélyes megjelenést kaptunk. De maradhatunk a kis fekete ruhánál is, amelyet feldíszíthetünk bársony vagy szőr stólával, és köves vagy gyöngyös fülbevalóval.

Talán még nincs késő, hogy átnézzünk pár alapdolgot, amire érdemes odafigyelni. Természetesen figyelembe kell vennünk azt is, milyen jellegű az esemény és annak megfelelően érdemes elgondolkodni a ruhaválasztáson. 

Általában háromféle dresszkódra lehet készülni: hétköznapi elegáns, koktélruha, estélyi vagy nagyestélyi 

Kötetlen délutáni munkahelyi ünneplés

A napközbeni „dolgozós” ruhát, gyorsan át tudjuk variálni úgy, hogy ne kelljen sok dolgot magunkkal vinni a délutáni összejövetelre: egyszerűen csak cseréljünk ki egy-egy ruhadarabot. Arra viszont figyeljünk oda, hogy ne öltözzünk túl, nincs szükség túl rövid szoknyára és nagyon kivágott felsőkre, hiszen ez nem egy szombat esti buli, hanem egy céges rendezvény, ahol ugyanúgy magunkat képviseljük, de ezúttal eggyel elegánsabb kivitelben. 

például:

inghez, pulcsihoz tüll vagy flitteres szoknya alkatnak megfelelően
fekete nadrág vagy egy sötét színű farmer, (amely nem koptatott, nem szaggatott, nem csípő) blézerrel, amely kombinálható csillogó arany-, ezüst- vagy flitteres toppal
a blézer lehet bársony vagy fényes anyagú:

Cégen kívüli délutáni vagy esti esemény 

Ebben az esetben sem kell mindig a hagyományos kis feketére gondolni, ha az esemény jellege megengedi, akkor egy flitteres szoknya kasmírpulóverrel például tökéletes öltözék lehet. Vagy egy selyem nadrág, hozzá illő elegáns blúzzal is megállja a helyét. A vacsorával egybekötött rendezvényre a koktélruha térdig érő kivitelben, fényes, elegáns anyagból, esetleg csipkével kombinálva jó választás. Bátran lehetünk kreatívak, viseljük azt, amiben a legjobban mutatunk. A magassarkú vagy az alkalmi cipő elengedhetetlen kelléke minden szettnek. 
Estély, állófogadás

A meghívóval járó eseménynél mindig fel van tüntetve a dresszkód, vagyis, black tie, estélyi vagy white tie, nagyestélyi. Utóbbinak kötelező eleme ennek a földig érő estélyi ruha, nem túl merész és kihívó dekoltázzsal, és ujjatlan felsőrésszel. A black tie-hoz stóla, a white tie-hoz könyékig érő hosszú selyemkesztyű a hozzátartozó kellék. Mindenképpen alkalmi cipő vagy szandál illik hozzá. 

Mit a tegyünk akkor, ha nincs a céges partihoz illő ruhánk?

Ha semmi más nincs a szekrényben, csak egy elegáns fehér ing, akkor válasszunk hozzá egy alkalmi nadrágot vagy szoknyát a koktél partira. Földig érő szoknyával kombinálva báli alkalomhoz is viselhetjük. Továbbá a jellegéhez illő ékszerekkel erősíthetjük a szett stílusát is. A laza összejövetelhez divatos ékszert, a koktélpartihoz egy gyöngyös vagy sok kővel ellátott, az estélyihez pedig egy drágaköves vagy nemes ékszert válasszunk. Ugyanezt a módszert akkor is használhatjuk, ha csak egy elegáns blézerünk van. 
Máté Ildikó stylist tippjei