Spirituális magazin

Joshi Bharat mesébe illő története: így tört ki a mélyszegénységből

2019.11.26. I 19:05
Joshi Bharat és Trokán Anna a számmisztika rejtelmeiről beszélgetett Zalatnai Brigittával a Spirit legújabb adásában. Vitathatatlan, hogy a számoknak óriási ereje és nyomatéka van a sorsunk szempontjából, de valójában mit árulnak el rólunk?
Joshi Bharat Indiában brahmin, azaz papi kasztba született, ahol a sorselemzés, a számmisztika ősi tudománya apáról fiúra száll. Brigitta arra kérte őt, meséljen arról, mi is pontosan a számmisztika. „Számokról és a számok nélküliségről szól” – kezdett neki a tévés. Az egyes a magányt, a kettes a közösséget, a hármas a családot jelképezi. Kilencig a számok önállóak, ez számjegy mutatja az emberi fejlődés csúcsát.

Brigi úgy látja, hogy a kettő az „egy halála” után képződik, amikor a két egyén egója háttérbe szorul. „A kettes az nem két darab egyes, az önálló egység” – helyeselt Joshi. Hozzátette, hogy a gyerek érkezésével is változik az egység. „Mi ketten, mi létrejöttünk, és a világ nem számít, én se számítok, te se számítasz, csak mi, és aztán jön a gyerek, és mi sem számítunk” – magyarázta Bharat, aki azt is megosztotta, hogy a nullát indiai matematikusok találták fel, és Európában csak később fogadták el az új számjegyet.

„Mire jó a számmisztika az ember életében?” – tette fel következő kérdését Brigi. Joshi szerint a számok remekül mutatják az idő múlását, és egyben a sors ritmusát. A személyiséget is lehet elemezni a segítségükkel, választ adnak arra, hogy egy ember mit hozott magával a születés pillanatában, mi az ő eszköztára.

Brigi arra is megkérte Joshit, hogy elemezze a számait. Ha összeadjuk őket, ötöt tesznek ki, de ahogy a tévés fogalmaz, nem mindegy, hogy milyen számjegyek összegeként kapjuk ezt az eredményt. Ezután a számmisztikai képletről esett szó, ennek megismeréséhez itt egy kis videós segítség:

A sorselemzés mestere azt is bevallotta, fiatalon komolytalannak gondolta a számmisztikát, úgy gondolta, India azért elmaradott, mert ilyen és ehhez hasonló hülyeségekre koncentrálnak a helyiek. Akkor kezdett hinni benne, mikor 18 évesen megjósolták neki, hogy két hónap múlva már Európában fog élni. Nincstelensége ellenére sikerült kitörnie a szegénységből, és három héttel később már Milánóban járt:
A beszélgetéshez Trokán Anna is csatlakozott, aki ugyan kissé szkeptikus, de a spiritualitás állandóan jelen van az életében. Hiszi, ha látja elv alapján bizonyítékra vár. „Folyamatosan foglalkoztat, hát főleg egy gyerekszülés után, amikor az emberre, főleg az első időben, szakadnak a hormonok meg a gondolatok az életről, hogy az micsoda, úgyhogy azóta még inkább foglalkoztat.” A színésznő szerint egy baba érkezésével nem megváltozunk, hanem áthangolódunk. A szülés során tapasztalta meg igazán a misztikumot: olyan elképesztő erőt fedezett fel magában, amiről azt gondolta, hogy nem létezik. Joshi szerint az apák hiába drukkolnak a szülésnél, ezt a fajta energiát csak az anyák tapasztalhatják meg.

Brigi szerint Annánál a szülés volt a bizonyíték, amire vár, s ennek kapcsán azt is megállapította, mi magyarok kishitűek vagyunk. Joshi azt mondja, inkább arról van szó, hogy más kultúrákhoz képest nálunk nagyobb a rendetlenség. Ha minket valami sérelem ér, úgy érezzük, kiszúrt velünk a világ, nem pedig úgy, hogy „így kellett lennie, valamit tapasztalnom kellett”.

A műsorvezető arra is kíváncsi volt, hol tart most Joshi az önismeret útján. „Most én abba a korba léptem, amikor kicsit távolságból kell nézni a dolgokat. Mindig az a típus voltam, aki kívülről figyelte saját magát, és ha nagy kaki volt, akkor is azt mondta, hogy na, ebből hogy mászol ki!” – mesélte a sorselemző. Azon van, hogy letegye a felesleges dolgokat. Számai alapján nála most a szellemi útkeresés dominál. „Az ember elkerülheti a saját sorsát?” – vágott közbe kérdésével Brigi. „Azt ki kell érdemelni!” – felelte Joshi, majd elmagyarázta, hogy minél többet fejlődünk, annál nagyobb a szabad akaratunk.

„Honnan jöttem, hová megyek, és mik az eszközeim” – foglalta össze zárásként a sorselemző, hogy mire ad választ a számmisztika.