Zenei reality

A Korda házaspárnál csak egy dolog kötelező: a hűség!

2019.11.22. I 19:00
Nincs magyar ember a világban, aki nem ismerné a Korda házaspárt. A belőlük sugárzó életöröm és boldogság mindenkit jó kedvre derít, sőt az X, Y és talán még a Z generációt is meg tudják szólítani. Balázs Klári és Korda György immáron 40 éve hű társa egymásnak a színpadon és a magánéletben is. A Backstage-ben beszéltek megismerkedésükről, közös karrierjük kezdetéről és elhangzott az is, csak egy dolog kötelező a kapcsolatukban, az pedig a hűség. 

Korda György közvetlenül az érettségi után, 1958-ban kezdett el énekelni tanulni, azonban a fő motivációja akkor még nem az volt, hogy énekes legyen.

„Nem igazán olyan nagy szándékkal, hogy én énekes akarok lenni. A szándék az volt, hogy nem szerettem volna dolgozni” 

– beszélt pályafutása kezdetéről Korda György, majd hozzátette: "61 évnyi éneklés után rájöttem, a legnehezebb pályát választottam, mert mindennap, minden fellépésen bizonyítani kell.

Balázs Klári elmondta, mindig is a színpadra vágyott, de nem a külsőségek miatt vagy azért, hogy csodálják őt, pusztán az éneklés szeretete miatt. 
Klári egy alkalommal együtt utazott Korda volt feleségével és élettársával, akik természetesen jól ki is beszélték egymás között. Klári úgy ismerte meg Korda György életét, hogy nem is akarta. Majd elmesélték, hogy jöttek később össze „szétszedhetetlenül”. 
Klári hozzátette, két hétig gondolkodott rajta, elvállalja-e a műsort, mert Korda nagy nőcsábász hírében állt. 

Korda György hozzátette, nem gondolta, hogy szakmai életük is összefonódik majd, de Klári sem tervezett ezzel. Korda akkor már 24 éve ismert énekes volt, így amikor Klárival kezdtek el duettezni, akkor számára egy új karrier indult el, ami számtalan kompromisszummal, de talán annál is több lehetőséggel járt. 

Klári elárult egy titkot hosszú kapcsolatuk titkáról, sőt, ajánlja kezdő feleségeknek is. 
Egy dolgot azonban mind a ketten kiemeltek, ami kötelező a kapcsolatukban, az pedig: a hűség.

A házaspár hosszú évek óta kihagyhatatlan vendége a fesztiváloknak is, habár, amikor az első ilyen felkérést kapták, Klári azt hitte, valaki viccel velük. Korda György javaslatára végül elvállalták és nagyon jól sikerült, majd évről évre egyre jobb lett a hangulat. Azonban a mai napig minden fellépés előtt van bennük izgalom.
A Korda házaspár maga intéz mindent, sosem volt menedzserük. Klári sminkes és kozmetikus végzettsége okán, sosem kér külön sminkest, mert úgy véli magának is el tudja készíteni. Fellépések előtt sosem fogyasztanak alkoholt, így ők inkább csak kávét és gyümölcsöt szoktak kérni a rendezőktől.