Zenei reality

Nagy Feró: „Nagyon fontos, hogy vegyék észre, te vagy”

2019.11.08. I 19:00
Tinédzserként még rádiószerelő akart lenni, de végül lázadó rocksztár lett. A szókimondó és provokatív rockikon túl a 70-en is a magyar zenei világ egyik legmeghatározóbb alakja. Éppen ezért Nagy Ferót, vagy ahogyan sokan ismerik, a „nemzet csótányát" nem kell bemutatnunk senkinek. A Backstage-ben azonban egy kicsit még közelebb enged minket magához és családjához.
A stáb érkezésekor Feró éppen a család kedvenc ételét, azaz a haluskyt készítette. Szemmel láthatóan nagyon közel állnak egymáshoz a családtagok. A zenész az unokái és  gyermekei társaságában elmesélte élete legszebb élményét, amely természetesen a családjával kapcsolatos. 
Feró beszélt arról is, hogy szülei Erdélyből menekültek, mert erdélyi magyarként édesapja nem akart beállni a román hadseregbe, hogy a magyarok ellen harcoljon. Gyerekkorával kapcsolatban úgy fogalmazott: a gyereknek mindig az a jó, ami van, mert ő honnan tudja, hogy van más is?!

Arra a kérdésre, hogy csinálna-e valamit másképp az életében, azt felelte: „javarészt kényszerhelyzetek voltak az életemben."
Feró első felesége Csuka Mónika volt, akivel két év házasság után különváltak útjaik. Aztán érkezett a mindössze 17 éves Ágnes, aki már több mint három évtizede Feró házastársa. Ágnes elmondta, a korkülönbség nem volt annyira érezhető, mert az akkor 30-40 éves kor körüli zenész ugyanazt az életet élte, mint fiatal párja. 

Feró felesége mesélt arról is, mennyire féltékeny volt 18-19 évesen. Borzasztó volt számára minden pillantás vagy érintés, amit férje más nőktől kapott. Idővel rájött, hogy okosabb, ha inkább nem megy vele a koncertekre. 

„Most már negyven év után elmondhatom, egyre jobb Feró feleségének lenni"

– vallotta be Ágnes. „Nagyon jól összecsiszolódtunk, de persze, hogy jó, azért mentem hozzá!"  - tette hozzá.

Ferónak a koncertek alatt sem kell családját nélkülöznie, ugyanis egyik fia, Hunor a dobosa, másik fia, Botond pedig a menedzsere. Hunor elmondta, körülbelül 500-1000 közé tehető az a szám, ahányszor látta már édesapját a színpadon. 

„Amíg vér van a Feró szívében, addig tartani fog a zenekar” 

– mondta Hunor.