Reality

„Hát hogy jön maga ahhoz?” - Esztergályos Cecília kiosztott egy felelőtlen fiatalt

2019.11.08. I 07:30
Az OLD(S)COOL legújabb adásában a három nagyinak egy fiatal boltkóros lány, Szonja okozott komoly fejtörést. Cili, Bea és Éva szeretik a kihívásokat, így elhatározták, lebeszélik drága hobbijáról.
Szonja kóros vásárlásmániájára próbált megoldást találni, ezért fordult az OLD(S)COOL trióhoz. 2-3 éve érzi azt, hogy muszáj ruhát vásárolnia. Kezdetben csak az online shopokat nézegette, de később már a plázákat is rótta. Odáig fajult a helyzet, hogy már nemcsak vásárlás céljából indul nézelődni, hanem kedvtelésből, hogy ne érezze rosszul magát, hogy történjen vele valami és ne unatkozzon. A környezete sem nézte jó szemmel a szenvedélyét, azt mondták, nehéz vele az élet. Cili szerint ő egy nagyon kedves gyerek, akit igencsak elkényeztethettek gyerekkorában.

„Ilyenkor jön az öregasszony belőlem, hogy másnak meg olyan problémái vannak, hogy nem tudnak élni, miből él, hogy, hol, kivel, és a drágámnak az a problémája, hogy mindennap 16 cipőt megvesz” – mondta Cili. Bea úgy érezte, a 21 éves fiatal pótolni szeretne valamit a vásárlásmániájával. Elsősorban azt kellett kideríteniük, mi hiányzik az életéből.

Cilit az érdekelte leginkább, hogy honnan van ennyi pénze Szonjának. A lány bevallotta, hogy ugyan dolgozik, de sokszor messzebb nyújtózik, mint amíg a takarója ér, sőt korábban adósságokba verte magát rossz szokása miatt. A szülei fizetik a házat, amiben lakik, és az édesapja éttermében dolgozik felszolgálóként, így étkezésre nem kell költenie. Ciliéknek azt is elárulta, hogy 240 ezer forint a fizetése, Karda Bea szerint ez egy szép összeg. Hiába keres jól, Szonja az évek alatt egyáltalán nem spórolt. Tudja, hogy saját maga tehet a helyzetéről.

Az OLD(S)COOL nagyik a komoly szembesítés mellett döntöttek, Cili alaposan ráijesztett a lányra. „Mindenki más megél a pénzéből, és maga nem tud megélni 240 ezer forintból, amikor egy család él 240 ezer forintból, négy ember, hát hogy jön maga ahhoz?!” – foglalta össze a helyzetet Esztergályos.

Szonja elmesélte, hogy 16 éves kora óta dolgozik, de nemcsak felszolgálóként próbálta ki magát, televíziós sorozatban is szerepelt már. Félbehagyta a gimnáziumot, most fejezi be, és az a célja, hogy felvegyék a Színművészetire. Legnagyobb szívfájdalma, hogy a szülei elváltak gyerekkorában, édesanyja pedig évek óta Angliában él, így keveset tudnak találkozni. 

A trió úgy gondolja, hogy a szeretet hiányzik Szonja életéből. A lány édesanyja elárulta nekik, hogy Szonja gyerekkorában mindent megkapott tőlük, hajtottak, hogy mindent előteremtsenek neki, majd azt vették észre, hogy nem maradt elég idejük a lányukra. „A szeretetet nem lehet megvásárolni” – mondta Cili, és javasolta, hogy több időt töltsenek együtt.

A lány életében a másik nagy törés az volt, amikor kiírták őt a sorozatból, amiben szerepelt. Nagyon szeretne ismét színésznőként dolgozni. Ennek hallatán Esztergályos szeme felcsillant: „Szívesen megnézném, hogy mi van benne, kihoznám belőle a csillagokat is” – mondta a lányról, és eldöntötte, elviszik őt egy színházba, hogy kiadhassa magából az indulatait és az érzéseit. Szonja nehezen oldódott fel, de Cilinek sikerült rábírnia, hogy megélje a fájdalmát. A pártfogoltjuk két héttel később videóüzenetben jelentkezett: mióta Ciliék segítettek felismerni a problémáit, már nem vásárol felesleges dolgokat.