Spirituális magazin

Az új aranykor, a szerelem és a szeretet ember születése a Spiritben

2019.11.05. I 19:00
A Spirit mai vendégei Varga Csaba szociológus, filozófus és Bordán Irén színművész, természetgyógyász az új aranykorról, a szerelemről és a szeret ember születéséről beszélgettek Zalatnai Brigittával. Mindannyian érezzük, hogy felgyorsult a világ. Amit ma én teszek, holnap azt teszi más velem. Varga Csaba filozófus azt mondja, hogy elérkeztünk a szeretet és a szerelem aranykorához.

Ebbe az aranykorba bele kell helyezkednünk. El kell hinnünk, hogy képesek vagyunk arra, hogy megtaláljuk saját magunkban az aranyat. Aranyat érő tulajdonságainkat. Nem másra kell ujjal mutogatnunk, hanem saját magunkat belül felfedeznünk. Föltenni a legfontosabb kérdést: Ki vagyok én?

Bordán Irén a 70-es évek egyik legnagyobb magyar filmsztárjaként költözött az Egyesült Államokba. A családot választotta, aztán New Yorkban mindent elölről kezdett, válása után természetgyógyászként önmaga lelkét is gyógyítani tudta. 21 év után hazatért és harmadszor is elölről kezdte az életét.

Minden létezés energia, rezgés, ezért ráhangolódás kérdése, hogy meglássunk, megértsünk egy személyt. Irén ma már ha ránéz valakire, érzi a rezgéséből, hogy hol tart az élete. Már nem tudják megsérteni, vagy megbántani, mert rögtön látja, hogy mi van mögötte, miért történik ez, vagy az, miért tesz, vagy mond valamit egy illető.

New Yorkban kapott egy kulcsot, egy lehetőséget, ami az élet komplexitásához, az érzelmek és az emberi lélek bonyolultságának a megértéséhez segítette őt. Ma már ezzel a kulccsal közelít az emberekhez és a szerepeihez. Lett egy univerzálisabb látásmódja, pl. a dolgokon való felülemelkedés gyakorlása már nem nehéz számára.

Zalatnai Brigitta