Spiritualitás

Köllő Babett: „A három éve elhunyt nagymamámmal beszélgettem”

2019.11.04. I 20:23
Mindenki tart valamitől, de a jó hír az, hogy valóban le lehet küzdeni a különböző fóbiákat. Köllő Babettnek és Csonka Andrásnak már sikerült is legyűrniük néhány mumust, Peller Mariann Lélekközösség című műsorában meg is osztották az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.
Mariann vendégei hétköznapi dolgokon is gyakran stresszelnek, Babett például retteg attól, hogy elkésik: számára az időpont az időpont előtt 5 perccel van. Csonka András alapvetően szorongó alkatnak tartja magát, leginkább a halálhoz vezető úttól fél. „Én végignéztem a saját apámat, hogy hogy ért véget az élete, és én ettől az úttól félek, amit ő bejárt” – mondta a színész, akit a kiszolgáltatottság gondolata nyomaszt. Babett a halál kapcsán a félelemtől fél, ha valaki eltávozik, mindig az az első kérdése, hogy az illető félt-e az elmúlástól.

Ha már említették a halált, Mariann megkérdezte beszélgetőpartnereit, hisznek-e abban, hogy volt előző életük. Bandi hívő embernek tartja magát, de nem vigasztalja vagy befolyásolja, hogy volt-e előző élete vagy lesz-e következő, csak a Csonka Bandi-féle életét tudja felfogni a jelenben. Babett elmesélte, hogy nemrég médiumnál járt, akinek segítségével a három éve elhunyt nagymamájával beszélgetett. 

„Olyan kérdéseket tettem fel, amikre csak én tudtam a választ annál az asztalnál, senki más. Kezdve a leánykori nevétől, úgy, hogy ott találtam ki, hogy kit szeretnék megidézni, kivel szeretnék beszélgetni” – mesélte a színésznő, akinek még rengeteg kérdése van, így biztosan visszatér a médiumhoz. Bandi szerint ez félelmetes, Babettet viszont végtelen nyugalom szállta meg a beszélgetést követően, mert most már tudja, hogy „van hova menni”.

A színésznő legnagyobb félelmei inkább a gyermekéhez fűződnek, azért aggódik, hogy neki ne legyen baja, például nem szeret vele együtt repülni. Ezzel szemben Mariannt és Andrást vezetés közben kapja el egy rossz érzés. A műsorvezetőnél gyakran bevillan egy rossz gondolat az autópályán, hogy balesetet fog szenvedni, Bandi pedig az autóúton attól tart időnként, hogy a szembe jövő sávban valaki elalszik.

Picinek az egzisztenciális szorongás sem ismeretlen, jelenlegi élethelyzetében ugyanis csak magára számíthat. Szabadúszóként nincs fix keresete, és az is aggasztja, hogy szerinte nyugdíjra mi már nem is számíthatunk. Babett a saját egzisztenciája miatt nem aggódik férje helyzetéből adódóan, a körülötte lévő, segítségre szoruló rokonok dolgai miatt viszont annál inkább. „Rengetegszer azért dolgozom, hogy másokon segítsek. Ez így természetes, hogy segítünk” – jelentette ki.

A színészeknek szerencsére van egy-két jól bevált praktikája a félelmeik leküzdésére. Bandi 20 éve refluxszal küzd, ez a szorongása egyik testi tünete, de megfelelő odafigyeléssel kordában tudja tartani. Járt már pszichiáternél, pszichológusnál, megtanulta az autogén tréninget, és hisz az agykontrollban is. 

Babettnél az vált be, hogy szembemegy a félelmeivel, vagy legalábbis vizualizálja azokat. Mindketten sikeresen legyőzték a tériszonyukat, Bandi számára a Mary Poppins musical próbái hozták meg az áttörést, a színésznőnek pedig a légtorna segített. Korábban a kígyóktól is irtózott, de amióta egyszer táncolnia kellett egy kétméteres jószággal, már nem tart tőlük. Peller Mariannak is van mivel büszkélkednie, ő a repülésről való félelmét küzdötte le spirituális választerápia segítségével.