A Főzz, tálalj, fotózz! adásában Marton Adrienn az olaszok egyik kedvenc tésztájából, a cannelloniból készített pazar fogást, majd leveles tésztából napsugártésztát varázsolt. Ha szeretnéd ellesni a receptjeit, görgess tovább!
Hozzávalók a dióval és csirkehússal töltött cannellonihoz (4 fő):
- 16 db cannelloni
- 400 g darált csirkecomb filé
- 2 db sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 db kis zeller
- 3 dl csirke alaplé
- 1 db közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 25 dkg füstölt sajt
- só, bors
- 20 dkg pirított dió
Hozzávalók a besamelhez:
- 4 szelet bacon
- 5 dl tej
- 4 ek. vaj
- 4 ek. finomliszt
- só, bors
- szerecsendió
Hozzávalók a fetás, paradicsomos napsugár tésztához:
- 2 csomag leveles tészta
- 90 g fetasajt
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál szezámmag
- 20 dkg trappistasajt
- friss kakukkfű, snidling
- petrezselyem, rozmaring
Hozzávalók a töltelékhez:
- ½ csésze olajos aszalt paradicsom
- 3 tk. pesto rosso
- ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors vagy paprika
Hozzávalók a salsa szószhoz:
- 14 db koktélparadicsom
- fél vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis csokor koriander
- fél lime leve
- só, bors
- ízlés szerint chili paprika
- gyümölcsecet
- 8 evőkanál ketchup