Gasztro magazin

Marton Adri cannellonija az olasz ízek szerelmeseinek

2019.10.29. I 18:30
A Főzz, tálalj, fotózz! adásában Marton Adrienn az olaszok egyik kedvenc tésztájából, a cannelloniból készített pazar fogást, majd leveles tésztából napsugártésztát varázsolt. Ha szeretnéd ellesni a receptjeit, görgess tovább!
Hozzávalók a dióval és csirkehússal töltött cannellonihoz (4 fő):

-        16 db cannelloni
-        400 g darált csirkecomb filé
-        2 db sárgarépa
-         1 fehérrépa
-        1 db kis zeller
-        3 dl csirke alaplé
-        1 db közepes vöröshagyma
-        4 gerezd fokhagyma
-        1 ek. olívaolaj
-        25 dkg füstölt sajt
-        só, bors
-        20 dkg pirított dió

Hozzávalók a besamelhez:

-        4 szelet bacon
-        5 dl tej
-        4 ek. vaj
-        4 ek. finomliszt 
-        só, bors
-        szerecsendió

Hozzávalók a fetás, paradicsomos napsugár tésztához:

-        2 csomag leveles tészta
-        90 g fetasajt
-        2 tojássárgája
-        2 evőkanál szezámmag
-        20 dkg trappistasajt
-        friss kakukkfű, snidling 
-        petrezselyem, rozmaring

Hozzávalók a töltelékhez: 

-        ½ csésze olajos aszalt paradicsom
-        3 tk. pesto rosso
-        ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors vagy paprika

Hozzávalók a salsa szószhoz:

-        14 db koktélparadicsom
-        fél vöröshagyma
-        1 gerezd fokhagyma
-        1 kis csokor koriander
-        fél lime leve
-        só, bors
-        ízlés szerint chili paprika
-        gyümölcsecet
-        8 evőkanál ketchup