Balázs Andi: Áldás, hogy nem küzdök a súlyommal

2019.10.28. I 19:10
Sokan vannak, akik nem szívesen néznek szembe saját hibáikkal tökéletlenségükkel. Legyenek azok lelki vagy éppen fizikai, vélt vagy valós hibák. Vajon miért van az, hogy egyesek elégedettek magukkal, könnyedén elfogadják a fizikai testüket, míg másoknak ehhez egy élet is kevés. Mitől függ, hogy képesek vagyunk-e elfogadni, sőt, szeretni önmagunkat? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Peller Mariann vendégeivel, Balázs Andival és Hargitai Beával.
Balázs Andi számára fontos, hogy segíteni tudjon másoknak, önmaguk elfogadásában. Hargitai Bea szerint valójában a lelki állapotunk határozza meg vonzóbbak vagyunk-e a környezetünk szemében.

Balázs Andi elmondta, a súlya miatt ő sosem pironkodott. Számára ez sem lelkileg, sem fizikailag nem jelentett sohasem terhet. 

Ez egy áldás az életemben, hogy én ezzel nem küzdök

- jelentette ki a műsorban. Hozzátette, önismeret tekintetében pedig azt kellett megtanulnia, hogy mindig egy picit többet kell azért tennie, hogy elfogadják. 

Hargitai Bea elmondta, szereti magát és mindig is szerette. Pedig volt, hogy ő is súlyproblémákkal küzdött, előfordult, hogy 20 kilót hízott. Akkor sem kapott semmilyen negatív kritikát a külsejére, amit azzal indokolt, hogy  jól érezte magát akkor is a bőrében. Nem a külsőségeken múlik, hogy kinek ki a barátja, férje. Az a lényeg, hogy mi hogyan fogadjuk ezt el - magyarázta.
Az én életemhez nem ad se hozzá, se nem vesz el, hogy az emberek mit gondolnak rólam – vélekedett Bea. Peller Mariann elmondta, benne azonban folyamatosan munkál a megfelelési kényszer és ezért érdekli, mit gondolnak róla. Hargitai Bea nem cserélne senkivel, neki is vannak hurkái, de így érzi jól magát, ahogy van. A modell azt is kiemelte, hogy senkinek a véleménye nem érdekli, ha ő jól érzi magát a bőrében, akkor a környezete is jól fogja magát érezni.
Balázs Andi még sosem mesélt arról, hogy nála is volt egy pont, amikor segítséget kellett kérni.
Nem volt elég a szerelem, a család teljes támogatása és a barátaim sem. Kellett egy külső szemlélő, aki elmondta, hogy erre van szükségem és ez fog segíteni.