A Főzz, tálalj, fotózz! adásában Marton Adrienn ezúttal az indiai konyha világába kalauzolt el bennünket. Valamint többféle alakbarát nassolnivalót is bemutatott.
Íme a receptek:
Hozzávalók a csirkéhez
- 5 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 db fokhagyma
- 2-3 dl joghurt
- só ízlés szerint
- 1,5 ek. tandoori masala
- 2,5 cm pucolt gyömbér
Hozzávalók a salátához
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 mangó
- 1 lilahagyma
- 3 ek. méz
- ½ citrom leve
- friss koriander
- 6 ek. olaj
- só
Rizs
- 1 bögre (2dl) jázmin rizs
- 1 marék mazsola
- 1 marék kesudió
- 2 tk. sáfrány
- só
Csokis köles ropogós
- ½ pohár kókuszolaj
- ¼ pohár agavé szirup
- ¼ pohár kakaó por
- 1 tk. vanília kivonat
- 1,5 pohár puffasztott köles
Magvas energiaszelet
- 1 pohár nyers, sótlan mandula
- 1 pohár nyers, sótlan földimogyoró
- ½ pohár makadámdió
- ½ pohár mogyoró
- ¼ pohár tökmag
- ¼ pohár napraforgómag
- ¼ pohár hajdina dara
- ¼ pohár szezámmag
Tej- és gluténmentes brownie
- 270 g méz
- 5 db tojás
- 60 g mandulaliszt
- 25 g kakaópor
- 1 db vaníliarúd kikapart belseje
- 1 csipet só
- 2 marék mandulabél
- 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 120 ml kókuszzsír
- 1 tk. sütőpor