Gasztro

Indiai konyha és alakbarát nassolnivalók

2019.10.22. I 18:30
A Főzz, tálalj, fotózz! adásában Marton Adrienn ezúttal az indiai konyha világába kalauzolt el bennünket. Valamint többféle alakbarát nassolnivalót is bemutatott.
Íme a receptek:

Hozzávalók a csirkéhez

  • 5 db felső csirkecomb 
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db fokhagyma
  • 2-3 dl joghurt
  • só ízlés szerint
  • 1,5 ek. tandoori masala
  • 2,5 cm pucolt gyömbér

Hozzávalók a salátához

  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 mangó
  • 1 lilahagyma
  • 3 ek. méz
  • ½ citrom leve
  • friss koriander 
  • 6 ek. olaj

Rizs

  • 1 bögre (2dl) jázmin rizs
  • 1 marék mazsola
  • 1 marék kesudió
  • 2 tk. sáfrány
Csokis köles ropogós

  • ½ pohár kókuszolaj
  • ¼ pohár agavé szirup
  • ¼ pohár kakaó por
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 1,5 pohár puffasztott köles

Magvas energiaszelet

  • 1 pohár nyers, sótlan mandula
  • 1 pohár nyers, sótlan földimogyoró
  • ½ pohár makadámdió
  • ½ pohár mogyoró
  • ¼ pohár tökmag
  • ¼ pohár napraforgómag
  • ¼ pohár hajdina dara
  • ¼ pohár szezámmag

Tej- és gluténmentes brownie

  • 270 g méz
  • 5 db tojás
  • 60 g mandulaliszt
  • 25 g kakaópor
  • 1 db vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 csipet só
  • 2 marék mandulabél
  • 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
  • 120 ml kókuszzsír
  • 1 tk. sütőpor