Spiritualitás

Betegségeink lelki okai – Lélekközösség Peller Mariannal

2019.10.21. I 19:00
Nap mint nap küzdünk kisebb vagy nagyobb betegségekkel. De vajon elgondolkodunk-e azon, hogy miért éppen most fájdult meg a torkunk, vagy miért éppen akkor sérült meg a lábunk, amikor. Mi lehet az oka egy súlyos, hosszan tartó betegségnek? El tudjuk képzelni, hogy minden fizikai tünetünknek valójában lelki oka van? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a vendégek Szentesi Éva és Kollányi Zsuzsi Peller Mariann műsorában, a Lélekközösségben. 
Kollányi Zsuzsi énekesnő fokozatosan jött rá, hogy minden testi bajának okát a lelkében kell keresnie. Szentesi Éva író másodszor nézett szembe az egyik legsúlyosabb betegséggel, amikor végre a lelkével is elkezdett foglalkozni. 

Amilyen utat bejártam a rákkal kapcsolatban, egy felismerés arra, hogy pszichés oka van – mondta el Szentesi Éva. 
Kellett egy jó év arra, hogy le tudjak ülni és szembe tudjak nézni saját magammal.
Fizikai fájdalom kellett ahhoz, hogy erre rájöjjön és ez jelentette a fordulatot. 

Kollányi Zsuzsinak évente többször volt torokgyulladása, légúti megbetegedése, de herpesze is sűrűn előjött. Majd utána nézett melyiknek milyen lelki okai lehetnek.
A herpeszről 13 éve tudja, hogy mi a lelki háttere, mióta erre tudatosan figyel, azóta nem jött elő neki. A lélekben lévő két különböző álláspontnak az egymásnak feszülése, egy belső konfliktus hozza elő. 

Szentesi Éva arról vallott, sokkal nehezebb volt saját magával szembenézni, mint kemoterápiára menni.