A Főzz, tálalj, fotózz! első adásában Marton Adrienn fűszeres csirkenyársat készít tzatzikivel és jó sok grillzöldséggel. Ezt követően pedig egy sütés nélküli túrótorta receptjét ismerhetjük meg. Az adásban elleshetünk számos praktikát, hogyan készülnek az ételek, de természetesen a recepteket sem hallgatjuk el!
Nyáridéző fűszeres csirkenyárs, grillzöldségekkel és krémes tzatzikivel
Nyárshoz: - 500 g csirkemell - 1 kis natúr joghurt - 2 gerezd fokhagyma - 1 tk petrezselyem - 4 ek ketchup - 1 tk szárított chili apróra vágva - negyed citrom leve - kb. 1 cm-es gyömbér reszelve - 1 csipet szerecsendió - só ízlés szerint - frissen őrölt színes bors ízlés szerint - fa grillnyárs
Grillzöldségek (opcionális): - főtt kukorica - gomba - újhagyma - lilahagyma - padlizsán - cukkini - piros koktélparadicsom
Tzatziki: - 30 dkg görög joghurt - 2 gerezd fokhagyma - só, bors - 1 db kígyóuborka - 1 tk citromlé - 2 ek olívaolaj - 1 kis csokor kapor - pár levél menta
Sütés nélküli túrótorta, avagy kánikula süti
Kekszes alap: - 180 g zabkeksz - 55 g olvasztott vaj
Fehércsokoládés túrókrém: - 250 g túró - 300 g mascarpone - 200 g fehér csokoládé
Díszítéshez: - 1 zacskó fagyasztott erdei gyümölcs mix - 30 g héj nélküli pisztácia
Főzz, tálalj, fotózz! minden kedden 19:15-től!